Jak se připravit na první cestu letadlem?

Jarní prázdni jsou v plném proudu a ty poprvé pojedeš na dovolenou s rodiči letadlem. Může to být pro tebe stresující, ale není se čeho bát. Uvidíš, že to zvládneš bez problémů, a ještě si cestu letadlem zamiluješ.

Do letadla si neber ani vodu, ani velké balení krému

Podmínky pro vstup do letadla jsou poměrně přísné. Proto nejvíc věcí, které si s sebou chceš vzít na dovolenou, zabal do kufru. Na palubu letadla si vezmi jen to nejnutnější. Nesmíš mít s sebou žádné tekuté věcí – to se týká také tvého oblíbeného tělového mléka nebo parfému. Mohla bys o ně totiž přijít. Do letadla si můžeš vzít pouze lahvičky, které mají obsah menší než 100 ml. Samozřejmě musí mít originální balení. Pití si neber vůbec, skončilo by v koši.

Bonbóny do letadla jsou nutností, zvlášť když trpíš na závratě

Co si však můžeš vzít – a opravdu si to vezmi, jsou cucavé bonbóny. Například Bonpari. Budeš je potřebovat při startu, ale také, až začnete klesat zpátky na zem. V letadle při startu vznikne lehký přetlak, a pokud trpíš na bolesti uší, nebo míváš závratě, takové, jaké prožíváš při jízdě v autě, bonbóny ti to pomohou překonat. Opravdu na ně nezapomeň, ušetří ti spoustu trápení a také následné bolesti.

Nezapomeň mikinu, bude se ti hodit

Další důležitou věcí do letadla je mikina. Možná si teď říkáš, že to je zbytečnost, když letíte za teplem a mikina ti bude nakonec jen překážet, ale není tomu tak. V letadle bývá zima. Mají tam sice pro tyto účely deky, ale ty jsou tenké a moc tě nezahřejí. Proto si ji vezmi. Nikdo nechce celou cestu přetrpět, jen proto, že mu je zima. A pokud si do cestovního kufříku přibalíš také teplé ponožky, nebudeš toho litovat.

Uvidíš, že se ti nakonec cesta letadlem bude líbit. Můžete zažít malé turbulence, ale ty jsou zcela normální. Budeš si u toho připadat, jako bys jela v autě a přejeli jste zrovna nějaké hrbolek. Není to tak hrozné.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu