Pozor, zima nekončí! Jak si i během zimního období udržet hebkou pokožku, a ještě se u toho dobře bavit?

Zima je v plném proudu a zdaleka ještě nekončí. V tomto ročním období tvá pleť dostává pořádně zabrat. Pomoz jí najít zpět její krásu a starej se o ni. Na pomoc si pozvi čisticí pleťové mléko, hydratační krém a obličejovou masku. O pokožku se starej i vnitřně. Voda, ovoce a zelenina ti v tom pomůžou.

Hydratace pokožky je základ

Hydratační krém na obličej vhodný k tvému typu pokožky je absolutní základ zdravě vypadajícího obličeje a měla bys ho požívat nejlépe po celý rok. Pokud zapomínáš tento krém používat, alespoň v zimě si na to dávej pozor.

Malé rady:

  • Pro suchou pokožku vyber krém s bamackým máslem nebo arganovým olejem.
  • Smíšená a mastná pokožka lépe reaguje na hydratační gel, který nezanechá pokožku mastnou.

Zvlhčovač vzduchu neposlouží jen dýchání, ale také tvojí pokožce

Pokud máte doma zvlhčovač, využij toho a pouštějte ho v místnosti, kde právě jsi. Krásně ti zvlhčí pokožku. Pokud zvlhčovač nemáte, popros rodiče, zda by ti ho mohli koupit, aby tvoje pokožka netrpěla, když je vzduch v místnosti díky zapnutým radiátorům přesušený. Pokud zvlhčovač použiješ v místnosti, kde spíš, probudíš se s uvolněnou a hebkou pokožkou.

Bez čistého obličeje to nepůjde

Dokonalá pleť potřebuje, aby ses o ni starala a důkladně ji čistila. Čisticí mléko by mělo být tvůj nejlepší kamarád každé ráno i večer. Celý den i noc na tvou pokožku útočí všemožné nečistoty. Pokud ji nebudeš čistit, nebude moct správně dýchat a bude trpět. Pokud ji nečistíš, okamžitě s tím začni. Výsledky na svém obličeji uvidíš už za dva dny. Tohle už stojí za námahu, nemyslíš?

V zimním období olej pokožku krásně regeneruje

Můžeš jít však ještě dál a krom čištění pokožky a použití hydratačního krému vyzkoušej také přírodní oleje, které pronikají hluboko do kůže. Pokožku regenerují. Nepotřebuješ si kupovat drahé oleje, bohatě ti postačí olivový nebo mandlový olej, který používáte doma také k jiným účelům. Olej používej pouze před spaním, protože pokožku hodně promastí a tvá kůže bude svítit mastnotou. Ráno obličej ošetři čistícím mlékem a je hotovo.

Maska je neocenitelný pomocník

Rozmazluj svou tvář alespoň jednou týdně obličejovou maskou. Tohle platí pro všechny roční období, protože v zimě ubližuje tvé pokožce mráz a v létě pro změnu tvé oblíbené slunce. Pleťová maska má v sobě vysoce koncentrované účinné látky, které tvou unavenou a poničenou pleť znovu navrátí do původní krásné podoby. Vyzkoušej si udělat masku společně s kamarádkou a uvidíš, kolik zažijete zábavy a uvolnění.

Nezapomeň, že o pokožku se musíš starat také zevnitř. Nic neudělá celkově tvému tělu víc dobře, než když vypiješ denně alespoň 1,5 l čisté vody a budeš jíst hodně zeleniny a ovoce, které tvé pleti dodají potřebné živiny.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu