Nemít nejlepší přítelkyni je v pořádku, tady je několik důvodů, proč tomu tak je a nemusí tě to vůbec trápit

Nemít nejlepší kamarádku může mít svá pozitiva. Každý člověk je jiný, a proto mu vyhovuje něco jiného. Někdo je sice závislý pouze na jedné nejlepší přítelkyni, ty však můžeš mít mnoho kamarádek bez upřednostňování jedné před ostatními. Není na tom nic špatného. Znamená to také více zážitků, legrace a zábavy.

Když chybí nejlepší kamarádka

Valentýn je za rohem a tví kamarádi vymysleli na zítřejší oslavu Valentýna večírek, při kterém každý obdaruje krom své lásky, pokud ji má, také svého nejlepšího kamaráda nebo kamarádku. Problém je v tom, že ty žádnou nemáš. Máš sice spoustu známých a kamarádů, ale nikoho o kom bys mohla prohlásit, že je ten nejvíce nej.

Každý člověk je jiný

Zní to sice jako otřepaná fráze, ale je to tak. Některé dívky mají jednu nejlepší kamarádku. Jiné mají rovnou celou skupinku kamarádek, kde si jsou všechny rovny a navzájem si říkají všechno. Některé zase raději kamarádí s kluky, protože si s nimi víc rozumí. Nelze jednoznačně říct, která možnost je správná, ale rozhodně jsou všechny normální a v pořádku. Pokud neupřednostňuješ pouze jednu kamarádku, není to špatně.

Budeš mít více zážitků a také zábavy

Pokud trávíš čas pouze s jednou kamarádkou, zažijete spolu sice pěkné chvíle, ale moc zábavy si neužijete. Ne nadarmo se říká, čím víc vás bude, tím víc se pobavíte. Každý přijde s novým nápadem a víc hlav víc vymyslí. Dokonce se také mnoho dozvíte. Jak ze školních lavic, tak celkově ze života. Nestane se ti, pokud kamarádka nebude mít čas, že budeš sedět doma na zadku a nudit se.

Naučíš se super věc a tou je organizace

Protože nemáš přesně tu osobu, která s tebou stráví všechen svůj volný čas, ale několik kamarádek, naučíš se svůj čas organizovat, abys byla se všemi a na nikoho nezapomněla. Má to obrovskou výhodu. O jedné víš, že má perfektní vkus na oblečení, tak ji poprosíš, aby s tebou vybrala šaty na Valentýnskou párty, druhá je spořivá, pomůže ti, jak ušetřit peníze na dárek z lásky pro tvého miláčka. Využij dobrých vlastností všech kamarádek.

Přátelství si nevynutíš, ani kdybys stokrát chtěla

Pokud máš spoustu kamarádek nebo kamarádů, se kterými trávíš čas a máš je ráda všechny stejně, nehledej mezi nimi rychle jednoho, který se stane tvým nejlepším. Nevyplatí se ti to, pokud to tak sama necítíš. Budeš se nutit do toho, abys s ní trávila více času, než chceš a nakonec tě to může znechutit a otravovat. Dopadne to pouze ohrožením vašeho kamarádství, které do té doby celkem dobře fungovalo.

Pokud tě i nadále mrzí, že nemáš komu dát zítra malý dárek k Valentýnovi, kup čokoládové bonbóny a obdaruj všechny své kamarádky a kamarády. Rozhodně tím všechny potěšíš a vaše přátelství ještě více upevníš.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu