Jana (16): První láska vždycky bolí. To jsem bohužel už stihla zjistit

První láska byla krásná, ale dlouho nevydržela. Jana do toho dala celé své srdce, ale nakonec se jí vrátilo zlomené. Vypořádat se s rozchodem nebylo snadné. Probrečela spoustu nocí a chodila jak tělo bez duše, ale za pomocí přátel a spousty zájmů to zvládla. Teď čeká na další lásku a ví, že na ni bude více připravena.

Tento článek vychází ze zaslaného textu od naší milé čtenářky. Všechna v článku uvedená jména byla z důvodu ochrany soukromí pozměněna. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

První láska přišla náhle

Jana školu neměla moc ráda, nudila se tam a jediné, na co se těšila, bylo, až uslyší zvonek značící konec vyučování. Situace se však změnila, když ve druhém ročníku přestoupil na jejich školu Tomáš. Chodil do vedlejší třídy. O přestávkách na sebe navzájem nenápadně koukali na chodbě. Janu nakonec nemohlo nic potěšit více, než když se jednoho dne Tomáš osmělil a pozval ji na rande. Netrvalo dlouho a začali spolu chodit. Všichni jim jejich vztah záviděli, byl z nich dokonalý pár.

Láska bez jediné vady trvala přesně do Vánoc. Rodiče Janě naplánovali překvapení a na celé Vánoce a Nový Rok odjeli na dovolenou do Tater. Janě bylo po Tomášovi smutno, psal ji čím dál tím méně a ona se necítila vůbec dobře, bála se toho, co je důvodem, že je Tomáš najednou tak chladný. Po příjezdu domů se jí několik dní ještě snažil vyhýbat, ale nakonec se setkali. Přiznal ji, že ji nemiluje tak, jak si myslel a vztah bez dalších průtahů ukončil. Za týden už chodil s někým jiným.

Po rozchodu přišly slzy a vztek

Jana se kvůli tomu hrozně trápila a probrečela několik nocí. V hlavě si stále promítala, co mohla udělat špatně. Dokonce rodičům vyčítala, že ji vzali na dovolenou, kdyby zůstala doma, mohli být s Tomášem ještě spolu. Byla naštvaná i na Tomáše, že ji takhle zradil, ale v hloubi duše věděla, že by stačilo jediné slovo a vzala by ho zpátky. Najednou si uvědomovala, kolik volného času teď má. Neměla ani plány na jarní prázdniny, protože počítala s tím, že je stráví se svou láskou.

Kamarádka Janě pomohla v těžké chvíli

Chodila jak tělo bez duše, dokud její kamarádka Petra toho začala mít tak akorát dost. Jednoho odpoledne se objevila u Jany doma, nemilosrdně ji vytáhla z postele a vyrazily spolu ven. Konečně mezi lidi. Jana si začala uvědomovat, že nemůže jen truchlit pro svou lásku a tento čas využije efektivněji. Soustředila se víc na školu a spravila si známky ve škole, kterou kvůli své zamilovanosti zanedbávala a také se začala věnovat zase svým koníčkům.

Jednoho dne se objeví nová láska

Postupně na Tomáše a své zlomené srdce myslela méně a méně. Zapojila se zpátky do normálního života, mezi své staré přátelé. Začala si uvědomovat, že její vztah sice vypadal dokonale, ale byl vyčerpávající, když s Tomášem trávila každou volnou minutu. A vše tomu podřizovala. Teď už doufá, že jednoho dne bude zase zamilovaná, ale už ví, že láska není jen o pěkných selfies a držení se za ruce, i když nelituje toho, že důvěřovala a milovala někoho, s kým to nevyšlo.

Jana je díky tomu teď silnější a víc v pohodě. Nezdar v první lásce ji dovedl blíž k dospělosti a je vděčná za to, že si tím prošla.

Autor: Tereza Pospíšilová
zavřít reklamu