Jak nosit mikinu elegantně a stylově, abys v ní zazářila

Mikina je hřejivá a pohodlná. V tomto zimním období je nepostradatelným kusem oblečení ve tvé skříni. Svádí však k tomu, že ji budeš nosit ledabyle. V takovém případě ti může udělat víc škody než užitku. Tady je pár tipů, jak nosit mikinu, aby se stala exkluzivním kouskem a nevypadala jsi v ní, jako v pytli od brambor.

Jak nosit mikinu s ležérní elegancí

  1. Pokud si oblékneš mikinu, která je šitá schválně zeširoka, nenos ji se širokými kalhotami. Vypadala bys jako balón. Rifle nebo legíny vol raději těsné, vypasované. Není úplně od věci zastrčit si kousek mikiny do kalhot, ale hlavně ne celou.
  2. Pokud je tato mikina doplněna o kapuci, nenos pod ní košili, protože nebudeš mít dostatek místa pro límeček a oblékni si raději tričko.
  3. Přizpůsob k tomu také účes. Vhodné je mít vlasy svázané do copu nebo drdolu. Rozpuštěné vlasy se ti zapletou do kapuce a nebude to vypadat pěkně ani stylově.

Nápis na mikině ano, ale nepřeháněj to

Nápisy na mikinách se nosí už více jak 20 let a stále jsou moderní a vyhledávané.  Význam nápisů by neměl být vulgární či diskriminační a měl by dávat nějaký význam. Nejlépe takový, který tě vystihuje. Hlavně všeho s mírou. Popsaná mikina od shora až dolů také není to pravé ořechové. Také takový kus oblečení by měl působit ležérně a elegantně.

Mikina jako součást teplákové soupravy

Mikina a tepláky dohromady. To je asi nejpohodlnější kombinace. Tepláková souprava nemusí být určena pouze na sport, dá se dobře nosit i do města. Ale i zde pozor, jak ji zkombinujete. Ne vždy se ti podaří koupit tyto dva kusy oblečení už v obchodě jako celek, ale seženeš je zvlášť. Proto ti v prvé řadě ti musí ladit barvy. Vzít si hnědou mikinu a k tomu sytě růžové tepláky asi nebude úplně ono.

Dbej také na střih. Obecně vzato jsou tepláky široce střiženy, proto by ses měla zaměřit na to, aby mikina měla přiléhavější a vypasovaný střih.

Celý komplet můžeš doladit čepicí, šálou a samozřejmě pohodlnými sportovními botami. Víc než bunda se k takovému oblečení hodí vesta. Kabelku vyměň za městský batoh a hurá do ulic.

Autor: Tereza Pospíšilová
zavřít reklamu