Vybíráme kabelku. Jak si vybrat takovou, která ti sedne ke všemu?

Na kabelku nedá dopustit žádná žena. Dovedeš si představit, že si nemáš kam dát všechny své nezbytnosti? My, holky, umíme do kabelky vměstnat půl své výbavy a máme v ní vždycky všechno, co potřebujeme a ještě něco navrch. Poradíme ti, jak vybrat kabelku, kterou oceníš v každé situaci, a možná tě bude doprovázet po celý život. Nebo alespoň minimálně několik let.

Kam budeš kabelku nosit

Je rozdíl v tom, zda potřebuješ kabelku na společenskou událost nebo pro volný čas. Jestliže víš, jakou kabelku potřebuješ a kam ji nejčastěji budeš nosit, bude se ti rozhodovat lépe. Styl kabelky, její velikost i tvar, to je všechno důležité. A zatímco ty klasické kabelky mají většinou hranaté obrysy, společenské a elegantní bývají zaoblených tvarů. Extravagantní kabelku pak poznáš jistě už na první pohled, bude výrazná, barevná s důmyslnými detaily, taková se hodí pro zvláštní příležitosti a na běžné nošení ji moc nevyužiješ.

Formální kabelky mívají krátká ucha a nosí se v ruce, zatímco oblíbené crossbody kabelky působí uvolněnějším dojmem a hodí se pro volnočasové outfity, na procházky do přírody i do města a můžeš si je vzít i ke sportovnímu oděvu. Mysli na to, že kabelka ti nejspíš vydrží i několik let, takže si její výběr dobře promysli.

Jak zvolit správnou velikost?

Pokud už víš, jaký styl kabelky zvolíš, promyšlenou máš i barvu, přichází čas na to promyslet, jakou by měla mít velikost. To záleží hlavně na tom, co v ní všechno budeš chtít nosit. Pokud potřebuješ kabelku prostornou, do které budeš moci dát i knížky do školy, určitě sáhneš po větším mobilu. Kabelky na párty nebo na procházky by zase měly být menší, do nich stačí dát klíče, mobil, peněženku, kapesníky a nějakou menší kosmetickou drobnost. Nikdy bys kabelku ale neměla přetěžovat. Tím se totiž jen zbytečně ničí. Záleží i na tom, z jakého materiálu je kabelka vyrobená, ale běžná velká obvykle unese něco kolem tří kilogramů. Není to totiž batoh, ale pořád jen kabelka!

Jak sedí kabelka ke tvé postavě?

Tohle tě možná překvapí, ale je to tak. I kabelka se dá vybírat podle typu postavy – a dost na tom záleží. Nesprávně zvolená kabelka umí někdy dost nešikovně upozornit na nedokonalosti postavy.

  • Ženy s větším poprsím by měly nosit kabelky do pasu.
  • Pokud máš výraznější a plnější křivky, poohlédni se po kabelce z tenkého materiálu a se středně dlouhými uchy.
  • Štíhlé a vysoké dámy to mají opět nejjednodušší, protože jim bude slušet úplně všechno a nejvíce čtvercové a kulaté tvary kabelek.
  • Jestliže nejsi úplně nejvyšší, mysli na to, že větší taška by to jen zhoršila. Malé ženy by měly mít i malé kabelky, to postavu naopak opticky prodlouží.

Už víš, jak na to a můžeš se pustit do vybírání.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu