Marcela (21): Chvilku před porodem se mi zhroutil svět. Teď už vím, že přítele k životu nepotřebuji

Marcela byla mladá a chytrá holka, která měla v životě hodně velkých plánů. Pak se ale zamilovala do staršího kluka a všechno to šlo stranou. Myslela si, že potkala lásku svého života, on jí zatím ale jen za zády stále podváděl a lhal jí. Na všechno přišla měsíc před porodem. Dnes je ale jako mladá maminka i přesto šťastná a spokojená. Vyrovnat se s tím jí ale dalo zabrat.

Práci a cestování vyměnila za plíny a plotnu

Marcela byla už od dětství hodně cílevědomá, a když něco chtěla, šla si tvrdě za svým. Bavila ji matematika a byla v ní opravdu moc dobrá. Vysnila si tedy velkou kariéru plnou cestování a skvělého života na úrovni se všemi úspěchy, co k tomu patří. Když odešla po maturitě na vysokou školu, přestěhovala se a našla si brigádu, aby byla soběstačná. Učit se moc nemusela, všechno jí šlo samo a tak měla hodně času i na svůj život. Užívala si to, snila o krásné budoucnosti. Jen kluk jí chyběl. Jako rozumově vyspělá holka hledala partnera mezi staršími muži, se kterými si víc rozuměla. Pak potkala Petra. Byl o dvacet let starší než ona, byl pozorný a naslouchal jí. Věnoval jí hodně času a vyprávěl, jak si doma se svou ženou nerozumí a mají před rozvodem. Zamilovaná Marcela přesně tohle chtěla slyšet, a protože Petr s ní trávil hodně času a byl k ní tak milý, neměla důvod mu nevěřit. Realita byla však jiná.

Všechno bylo jinak, neměli před rozvodem ani náhodou

Marcela s Petrem se vídali už rok a všechno bylo jako vystřižené z červené knihovny. Jenže Marcele se zpozdila menstruace a přesto měla bolesti v podbřišku. Zašla tedy ke gynekologovi, který jí oznámil, že je těhotná. Marcela dnes vypráví: „Seděla jsem tam naproti doktora a nevěřila jsem svým uším. O dítěti jsem opravdu neuvažovala, bylo mi necelých jednadvacet a chtěla jsem přece tolik cestovat, budovat kariéru a do toho se dítě moc nehodí. Dát ho pryč jsem ale nedokázala, mám přece Petra, který mě určitě se vším pomůže, on jako daňový poradce mohl hodně pracovat i z domu, a tak to určitě nějak zvládneme, uklidňovala jsem se. Podle všeho už stejně stačí, když se svou ženou dořeší majetkové vyrovnání a bude rozvedený, takže proč ne. Doktorovi jsem nakonec s úsměvem na tváři poděkovala a šla za Petrem oznámit mu tu radostnou novinku. Když jsem za ním dorazila a všechno ze sebe vysypala, tvářil se klidně, pohladil mě a řekl mi, že se na něj mohu spolehnout. Neměla jsem důvod mu nevěřit.“

Když nejde Petr k Marcele…

Měsíce plynuly a všechno se zdálo být jako ze snu. Ve škole Marcele vyhověli, takže se nemusela svého vzdělání vzdát, toužila už jen po jediném. Začít s Petrem bydlet. Ten jí ale neustále tvrdil, že se přistěhuje, jen co s manželkou dořeší to vyrovnání. Marcela ale pořád nechápala, proč to trvá tak dlouho. Za měsíc měla rodit a Petr pořád bydlel se svou ženou. Tak se to rozhodla vzít do vlastních rukou. Když se chlap k ničemu nemá, občas musí zasáhnout ženská ruka. Tak se Marcela vypravila na Petrovu adresu, aby jeho ženě vysvětlila, že až porodí, chce ho mít doma, aby mohli být rodina. Když ale zazvonila a otevřely se dveře, zastavilo se jí srdce. Otevřela Petrova žena, která měla skoro stejně tak velké těhotenské bříško jako sama Marcela. Oněměla a nedokázala ze sebe vydat větu. V tom se přiřítil Petr a dělal, že Marcelu vlastně vůbec nezná. Zeptal se jí zdvořile, co potřebuje a poslal svou ženu zpět do domu. Marcele řekl, ať teď odejde, že jí večer přijde všechno vysvětlit.

Zbabělec

Jenže už nepřišel a tak Marcela pochopila, co se vlastně stalo. Petr jí celou dobu lhal, se svou ženou normálně žil a čekal s ní také dítě. Tím, že ani nepřišel, nebral telefony a číslo si nakonec i změnil, došlo Marcele, že byl Petr jen srab, který neuměl nastalou situaci vyřešit a tak zalezl do své ulity. Marcela si prožila šok, porodila o dva týdny dříve zdravou a krásnou holčičku. Jméno otce neuvedla a rozhodla se všechno zvládnout sama. A chybu určitě neudělala. Sice jí musí pomáhat kamarádky a maminka, ale i tak všechno zvládá na jedničku a je ráda, že zůstala hrdá a na Petra dokázala zapomenout, aniž by po něm něco chtěla. Byl to přece srab, který ji takto podrazil a navíc se vykašlal na své dítě.

Silná žena dokáže všechno na světě i sama, bez mužů.

Autor: Tereza Pospíšilová
zavřít reklamu