Staň se hvězdou plesu. Jaké šaty vybrat, a které ti pomohou zamaskovat nedokonalosti postavy?

Plesová sezóna se blíží, a pokud se i ty chystáš letos ovládnout parket, měla by si začít uvažovat o vhodných šatech. Každá žena si přeje jediné, a to na plese být za hvězdu. K tomu ti dopomohou právě perfektně padnoucí šaty, ve kterých se budeš cítit božsky. Nemusíš se vůbec bát, za plesové šaty nemusíš utratit majlant. Krásné kousky se dají pořídit i poměrně levně v konfekci. Dnes se zaměříme na to, jaký typ šatů vybrat a které šaty jsou vhodné pro daný typ postavy. Jistě si i ty vybereš. A nemusíš mít zrovna postavu modelky.

Pro postavu typu jablko

Máš silnější horní polovinu těla a trápí tě špíčky na bříšku? Tak to nemusí, protože i ty můžeš vypadat v plesových šatech božsky. Zvol ale šaty empírového střihu, tedy takové, které mají přepásání těsně pod prsy. Vrchní zdobení díl přitáhne pozornost ke krásnému výstřihu a splývaná sukně zase zakryje bříško a právě případné špíčky. Skvěle vypadají véčkové zdobené výstřihy, které umocní vzhled šatů a stáhnou pozornost jen na sebe. Sukně by ale měla být volně padající, splývavá. Naopak se vyhni typům šatů, kdy se pod korzetem dme ještě bohaté a nabíraná sukně. To by tě jen zbytečně rozšířilo.

Když máš široká ramena

Pro ženy s chlapeckou postavou a vysportovanými širokými rameny může být poněkud složitější najít lichotivý střih šatů. Není to ovšem nemožné. Zaměř se na asymetrické střihy a šaty s výraznými detaily. Opticky ti postavu pomohou zjemnit například šaty na jedno rameno nebo se tříčtvrtečními rukávy. Pohraj si také s barvami a neboj se kombinací. Nehledej tak jen šaty jednobarevné ale takové, které mají vrchní polovinu tmavší a naopak světlejší sukni. Tahle kombinace dokonale rozbije ten pocit, že máš ramena jako plavecký závodník. Naopak se raději vyhni špagetovým ramínkům nebo šatům bez ramínek.

Pro postavu typu hruška

Ženám s postavou typu hruška, tedy úzkým pasem a širšími boky se budou šaty shánět skvěle. Tyhle ženské křivky jsou nejvíc sexy a jsou v kurzu. Zaujmout tak můžeš bez větších obtíží. Tvým úkolem bude zvýraznit horní polovinu těla a především dát vyniknout štíhlému pasu. Vybírej tedy šaty s korzetem, který zvýrazní tvůj pas a zakryje boky. Vyzkoušet můžeš také šaty áčkového střihu, sukně může být hladká, ale měla by být hlavně splývavá a ne příliš moc upnutá. Jestliže máš dlouhé nohy, zkus i rozparek, který působí velmi žensky a rafinovaně.

Štíhlé dívky si mohou dovolit skoro vše

Máš to štěstí, že jsi hodně vysoká a štíhlá? Tak to gratulujeme a teď si můžeš vybrat vlastně cokoliv. Mladým slečnám velmi sluší i kratší šaty, které působí trošku rebelsky. Neboj se ani zajímavých průstřihů na zádech, rozparků a jiných detailů, které na štíhlé postavě skvěle vyniknou. Jestliže je tvá postava obdélníková a působí chlapeckým dojmem, dodej si ženskosti zvýrazněním dekoltu nebo ukaž nožku. Neboj se ani mašle nebo pásku kolem pasu.

Letos na plese určitě budeš za hvězdu.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu