Jak strávit vánoční prázdniny? Zkus se pobavit i bez internetu a televize

Za nedlouho tu máme Vánoce a s nimi i letos poměrně dlouhé vánoční prázdniny. Nikdo ti nebude vyčítat, když prvních pár svátečních dnů strávíš pojídáním cukroví a sledováním pohádek v televizi ale co ty ostatní dny? Určitě by byla škoda je všechny prosedět doma a tím hůř je strávit na internetu bezduchým brouzdáním po sociálních sítích. Zkus se zabavit i jinak.

Zkus chvíli zapomenout na instagram i facebook

Internet je krásná věc, usnadňuje nám život v mnoha ohledech, to bezesporu. Ale proč u něho trávit zbytečně moc volného času, když venku na tebe čeká také spousta zábavy. A zvláště pak v období vánočních prázdnin. Ulice lákají na krásnou vánoční výzdobu, všude se konají nejrůznější výstavy a akce a v kinech teď běží několik zajímavých snímků. Pokud se ti nechce úplně mezi lidi, vezmi nejlepší kamarádku a běžte se projít do lesa nebo do parku. Příroda a čerstvý vzduch vám pročistí mysl a nabijí vás novou energií. Pokud chceš udělat dobrý skutek, zajdi i do psího útulku, potěš opuštěné pejsky nějakou dobrůtkou a pokud to ten váš útulek umožňuje, vezmi pejska i na krátkou procházku. Uděláš tak něco nejen pro sebe, ale i pro bezbrannou němou tvář. Hned se budeš cítit lépe a svůj volný čas využiješ smysluplně.

Bydlíš na vesnici? Nevadí!

Pokud bydlíš na vesnici, budeš to mít trošku těžší než holka z města. Ale ani tak nevěš hlavu. Autobusy jezdí přece pořád, ne? A pokud se ti přece jen nechce cestovat za kamarády do města, najdi si zábavu i tam u vás. Jednu obrovskou výhodou oproti městskému životu ten vesnický rozhodně má. Je tam větší klid a především čerstvý vzduch. Můžeš tak vyrazit na procházku, vzít si sebou třeba foťák a udělat pár zajímavých fotek přírody. Ty už potom můžeš dát i na svůj profil, ať nemáš takový absťák. Ostatní ale alespoň uvidí, že nejsi rozhodně žádný nudný závislák, co žije jen internetovým světem.

A co když je venku vážně velká zima?

Že tě dneska ven nikdo nedostane a za okny se žení všichni čerti? Tak to klidně doma zůstaň, ale internet i tak na chvíli odstřihni. Jak je to dlouho, co sis neudělala pořádnou kosmetickou očistu? Teď na to máš dostatek času, klidně pozvi i kamarádku nebo se do toho pusť sama, záleží na náladě. Využij toho, že se teď můžeš věnovat jen sama sobě. Udělej si pleťovou masku, masku na vlasy nebo si dopřej tělový peeling. Dej si dohromady popraskané rty a nalakuj si nehty. K tomu si pusť třeba oblíbenou muziku, zatancuj si, zacvič si nebo zhlédni seriál a jen tak relaxuj. Uvidíš, že ti ani internet teď chybět nebude.

Užij si své vánoční prázdniny naplno.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu