Vyždímej z růžové barvy maximum a už nikdy si nebudeš připadat jako bonbón s nožičkama

Růžová barva na oblečení hodně žen a dívek odpuzuje. Ne proto, že by se jim snad nelíbila, ale mají ji zkrátka strach nosit. Není snadné obléknout tak přesladký odstín barvy a nevypadat jako holka z poutě ale přesto to jde.

Jaký vybrat odstín

Základem je výběr správného odstínu růžové barvy. Pokud si netroufáš na výraznou a křiklavou růžovou, vždy vsaď na ověřený starorůžový odstín. Růžová je v tomto případě jemnější a skvěle se kombinuje například se šedou barvou. Je to trendy a určitě se nemusíš bát toho, že něco pokazíš. Pastelové odstíny se také nemusíš bát obléci, ale vsaď jen na jeden kousek a zbytek vol v umírněnějších přírodních barvách. Pokud si troufáš, neboj se obléknout i do zářivé fuchsiové barvy. Tak je letos na podzim v módě.

Jaký zvolit střih

Pokud oblékáš růžovou barvu, pozor na příliš odhalující modely. To bys mohla pěkně šlápnout vedle. Růžová je sama o sobě hodně výraznou, a když k ní přidáš výstřih nebo odhalená ramena může to vypadat spíše lacině než hezky a žensky. Raději dej přednost minimalismu a čistým liniím. Skvěle ale vypadají také maxi pletené šaty nebo oversized svetry.

Pokud si netroufneš hned vyjít v růžových šatech, zkus to nejprve s doplňky. Pokud miluješ růžovou, určitě si pořiď stylovou kabelku, výrazné náušnice, šátek nebo punčocháče, které se teď nosí víc než kdy dřív. Růžovou můžeš vzít na milost i jako součást vzorů na tvém oblečení. Puntíky, proužky nebo kárované vzory s růžovou vypadají úchvatně.

Kombinace s ostatními barvami

Růžová, i když to na první pohled tak možná nevypadá, se dá skvěle kombinovat s ostatními barvami. Sázka na klasiku je růžová s šedou. Tyto dvě barvy se prostě dokonale doplňují. Pokud si odvážná neboj se zkombinovat také dva různé odstíny růžové dohromady. Naopak růžová s černou barvou působí spíše jako pěst na oko. Pokud se ti líbí vintage styl, tak růžovou zcela určitě zkus zkombinovat s hnědou, rezavou, bordó nebo khaki barvou.

Neboj se toho!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu