Pohraj si s vrstvením svého oblečení. Už ti venku nebude zima a přitom budeš vypadat skvěle

Obléknout se do chladného zimního počasí nemusí nutně znamenat, že na sebe navlékneš všechno, co ti přijde pod ruku, jen aby ti konečně bylo teplo. Nemusíš vypadat jako neforemná krabice a přitom ti může být krásně teploučko. A jak to udělat? Celé kouzlo je ve správném vrstvení oblečení.

Vyhraj si s módou

Chladné podzimní i zimní počasí je pro vrstvení oblečení jako stvořené. A je to vlastně dobře, protože když si pohraješ s detaily, střihy oblečení i materiály můžeš vypadat zatraceně dobře. V létě tuto možnost nemáš, tak si ji užívej. K huňatému a teploučkému svetru můžeš klidně obléknout sukni nebo šaty a koženou bundu a budeš za hvězdu. I když ti možná některé materiály vůbec k sobě nejdou, v zimě se to smí a naopak celkový výsledek tě může hodné překvapit.

Správný základ

Obléknout se celá od hlavy až k patě do jednoho stejného materiálu nebo barvy je nuda a moc parády tak nenaděláš. Výsledek bude vždycky efektivnější a mnohem více zábavný, když se oblékneš trošku více rozmanitě a zajímavě. Správný základ vytvoří například kombinace kůže a pleteniny nebo saténu. S těmito kousky nikdy nešlápneš vedle. Máš kožený křivák a šedý rolák? Skvěle! Kombinace těchto dvou svršků tě dokonale zahřeje. Oblékni k nim klidně delší sukni nebo přiléhavé kalhoty a nezapomeň vše doplnit o hezký a výrazný šátek.

Abys zabránila co nejvíce úniku tepla, oblékni pod halenku, košili nebo tričko, košilku z jemného a příjemného materiálu. Pomůže ti ještě více se zahřát a přitom se nebudeš nadměrně potit. Pokud vyrážíš na rande, můžeš obléknout kratší sukni, kterou doplníš o kozačky nad kolena a delší kabát. Do školy nebo do kina s kamarádkou zvol něco méně odvážného. Obyčejné rifle doplněné o přiléhavý top a volný oversized kardigan, který bude po stranách delší nebo bude mít asymetrický střih, ti také skvěle poslouží. Obuj k nim kozačky nebo klidně kotníkové kovbojské boty a kolem krku jako vždy nezapomeň šátek. Teplo ti může unikat odkudkoliv a šátek tě skvěle zaizoluje.

Vyhrnout rukávy

Zajímavý detail vytvoří i ohrnuté rukávy. Takový béžový nebo hnědý kabát ti klidně může být v rukávech trošku delší, pokud si pod něj vezmeš kárované sako v šedivé nebo černobílé kombinaci. Můžeš také volnější rukávy kabátu ohrnout a dát na obdiv právě károvaný detail. Vypadá to opravdu moc hezky. Stejně tak se neboj ohrnout kalhoty a ukázat zajímavě laděné teplé ponožky. S vlněnými doplňky ti bude vždycky největší teplo. Pořiď si čepici, rukavice i šálu z vlněného materiálu a nos je klidně ke kůži nebo šusťákové zimní bundě. Při jakémkoli vrstvení ovšem nezapomeň na jednu důležitou zásadu. Nesnaž se kombinovat sportovní oblečení s tím elegantním. Hrát si můžeš s materiály ale ne se styly.

Užij si zimu naplno a odvaž se.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu