Připrav svou pleť na zimu. Právě teď je na to ideální doba.

Podzim je ideálním obdobím k přípravě pleti na zimní období. Mráz, déšť, sníh ani vítr totiž naší pleti vůbec neprospívají, a pokud svou pleť na tuto sezónu nepřipravíš, můžeš dost trpět. Začne být šedivá, tvoří se pupínky a hlavně vysychá a naskakují červené vyrážky. Chceš vypadat i během zimy svěže a krásně. Zkus následující tipy a připrav se.

Začni peelingem

Prvním krokem by mělo být odstranění odumřelých kožních buněk. Během léta sis na tvář určitě nanášela nejrůznější krémy a především také opalovací mléka. Pleť byla tedy dost zatěžovaná a potřebuje důkladně vyčistit. S tím ti pomůže právě peeling. Aby se zimní přípravky mohly dostat, tam kam potřebuješ, musí být pleť dokonale vyčištěná a všechny nečistoty, které nabrala během léta, se musí nemilosrdně odstranit. Čistící peeling seženeš v každé drogerii. Dají se sehnat i ve formě pěny, což je úplně nejlepší. Skvěle se nanášejí a k dokonalosti stačí pouhá minuta.

Dodej pleti výživu, kterou si zaslouží

Pleť máš tedy vyčištěnou a tím pádem připravenou k dalšímu kroku. Tím je rozhodně výživa. I pleť potřebuje vitamíny a látky, které ji vzpruží. V létě stačí, když naneseš hydratační krém ale v zimě je potřeba udělat mnohem víc. Hledej tedy výrobky, které nesou označení vyživující. Dopřej si vyživující masku a poté nanes vyživující pleťový krém. Na ten bys neměla zapomínat především každé ráno, než se vydáš do mrazivého počasí. Ještě pod make-up vždy nanes tenkou vrstvu vyživujícího krému, aby tvář tolik netrpěla.

Osvěž pokožku i svůj jídelníček

Co se týče pleťové vody, kterou používáš večer k odlíčení, během zimy nepoužívej tu s obsahem alkoholu. Pokožku by totiž jen zbytečně vysušila, což nepotřebuješ. Naopak pleťová voda bez alkoholu nechá tvou tvář krásně prozářenou. Na tvé pokožce se určitě bude odrážet i tvá životospráva. Povětšinou během zimy máme tendenci více jíst a nabírat tukové zásoby, což je v přírodě přirozené.

Nezapomínej proto k tomu všemu dodržovat pravidla správné životosprávy a jez i zeleninu a ovoce, jejichž vitamíny ocení nejen tvé tělo ale i pleť. Samozřejmostí je pravidelný pitný režim a k tomu si dopřej i pořádnou denní dávku vlákniny. Do jídelníčku zařaď také ryby, luštěniny a celozrnné pečivo. I spánek je důležitý pro to, abychom vypadaly skvěle. Klidně buď tedy během zimy jako medvěd a dopřej si dostatek spánku.

Tvá pleť už v zimě trpět nebude.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu