Mýty o vzhledu a kráse, které určitě znáš. Ne všemu bys ale měla věřit. Vyvrátíme ti je.

Mýty mezi lidmi kolují už od nepaměti. Pokud někde něco zaslechneme, většinou tomu věříme a řídíme se podle rad našich maminek, kamarádek nebo podle rad, které si někde přečteme. Bohužel ale koloběh falešných informací je mnohdy nekonečný a tak je těžké poznat, co je pravda a co není. My se ti pokusíme vyvrátit největší mýty o kráse.

Čím víc se holíš, tím víc ti budou chloupky růst

Možná už ti taky někdo někdy řekl, že čím víc se budeš holit, tím víc ti chloupky porostou, budou tvrdší a tmavší. Je to hloupost. Holením pouze zkrátíš chloupek, na kořen chlupu nemá holení žádný vliv a je tudíž nesmysl myslet si, že ti chloupky porostou jinak. Holení je čistě o vizuálním efektu, a pokud ti připadá, že ti chloupek roste tlustší, je to proto, že na konci jsou chloupky tupé a nezužují se.

Když se budeš často česat, vypadají ti vlasy

Vlasy se česáním rozhodně nestanou slabší a nezačnou vypadávat. To už je horší, když je každý den žehlíš, aby byly rovné. Pokud si vlasy budeš česat jemným kartáčem nebo hřebínkem s jemnými štětinami, vlasy naopak posílíš. Česáním totiž masíruješ pokožku hlavy a tím pádem vlasy začnou ještě více růst a zhoustnou.

Zubní pasta je nejlepší na akné a pupínky

Zubní pastou se dřív léčilo skoro všechno. Ale pozor, pokud zubní pasta obsahuje fluor, může to akné ještě více rozdráždit a vzhled pupínků se značně zhorší. Je lepší tedy na pupínky vytáhnout jiné zbraně. Taková zinková mast stojí v lékárně pár korun a dokáže si poradit s vyrážkami, oparem i pupínky. Pokud trpíš na hodně silné akné, není nic lepšího než využít účinky kyseliny salicylové. Zubní pastu si nech raději jen na zuby.

Celulitidy se zbavíš jen cvičením

Tohle je pravda tak na půl. I když totiž budeš cvičit jako ďábel do roztrhání těla, ale budeš se nezdravě stravovat a nebudeš mít dostatečný přísun tekutin, nepomůže ti žádná posilovna. Naopak, pokud upravíš svůj jídelníček, budeš si pokožku pravidelně masírovat, vypiješ hodně neslazené vody a použiješ kvalitní krém proti celulitidě, můžeš se s ní rozloučit, aniž bys musela trávit hodiny v posilovně. Správná životospráva a prokrvení pokožky je to, co ti proti celulitidě nejvíc pomůže. Cvičení ale samozřejmě urychlí proces a pomůže ti získat postavu snů. Tedy zpevněnou a bez nepěkné pomerančové kůže.

Vytrhneš jeden šedivý vlas a narostou ti další tři

Tohle je spíš úsměvné a v dnešní době tomu snad ani nemůže nikdo věřit. Vždyť, kdo by si dobrovolně trhal vlasy, když stačí skočit do drogerie a koupit si barvu na vlasy, která případný šedivý vlas překryje a ještě budeš mít prima nový účes. Šedivé vlasy totiž nejsou jen známkou stárnutí. Jde taky o genetiku, a tak není vyloučené, že by sis jako mladá holka nemohla najít šedivý vlas na hlavě. Trháním by sis ale jen uškodila. Když to přeženeš, akorát si na hlavě vytvoříš lysinu. A to by bylo mnohem horší, než nějaký šedivý vlas.

A teď už víš, jak to vlastně s tou naší krásou je.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu