Z čeho mají fobie slavní? Někdo nesnese klauny, motýly anebo se štítí papíru. Která jejich fobie je nejzajímavější?

Fobie je úzkostná porucha. Kdo jí trpí, má chorobný strach z lidí, objektů nebo situací. Bojovat s ní není žádná sranda. Pokud se bojíš pavouků, jen těžko je začneš mít ráda, když po tobě bude nějaký velký lozit. Strach z výšek, stísněných prostor, hadů, myší nebo brouků je poměrně běžný a každý z nás nějakou tu svoji fobii má. A jak jsou na tom slavní? I oni se bojí. A neuvěříš čeho!

Orlando Bloom

Slavný hollywoodský krasavec, pirát z Karibiku a Legolas z Pána prstenů má poněkud legrační fobii z prasat. Tyhle domácí zvířata ho dokážou naprosto vyděsit. V jednom z rozhovorů přiznal: „Pronásleduje mě myšlenka, že mě může napadnout, kousnout, dokonce i sežrat.“ Ve skutečnosti si tohle musejí říkat také prasata, když mají jít na porážku.

Megan Fox

Tahle kráska má opravdu zvláštní fobii. Musí to mít asi hodně těžké, když se bojí papíru. Pokud se má dotýkat čehokoliv co je papírové, svírá ji velmi nepříjemný pocit a zpanikaří. Všechno papírové tak musí být zalaminované, aby se nemusela papíru dotýkat přímo.

Cameron Diaz

Blonďatá herečka je svou fobií dobře známá. Bojí se a štítí bakterií a špíny. Všechny povrchy v domě musí mít neustále vydezinfikované a dotknout se obyčejné kliky na dveřích jí dělá obrovské problémy. Je jen těžko představitelné, jak se jí asi žije, když se nedokáže dotknout ničeho, na čem by mohla nějaká bakterie být a nakazit ji.

Nicole Kidman

Oscarová hvězda a velmi oblíbená herečka, která je i po padesátce pořád krásná a stejně křehká jako v začátcích své kariéry se bojí zvířátek, která jsou podobně křehké jako ona sama. Nicole totiž nahánějí hrůzu motýli. Svého strachu se sice pokoušela zbavit léčbou šokem, když na sebe nechala v přírodovědném muzeu pár motýlků nasedat, ale nepomohlo to a dodnes by ji k sobě domů na sbírku motýlů nikdo nenalákal.

Johnny Depp

I když vypadá jako drsňák, kterého jen tak něco nerozhází, i Johnny Depp má svou fobii. K smrti ho dokážou vyděsit klauni. Na dětské párty by se mu tak asi nelíbilo. Jednou sám prohlásil: „Něco s pomalovaným obličejem a falešným úsměvem mě fakt děsí. Vždycky se mi zdálo, že je pod tou relativně veselou maskou něco strašlivě zlého.“. Je pravdou, že někteří klauni opravdu nahánějí hrůzu. Třeba takový Pennywise z kultovního hororu „To“ musí strach nahánět každému. A to si pak lehce zprotivíš každého klauna, že?

Madonna

Královna popu má takový strach z bouřky, že není schopná odehrát ani domluvený koncert. Jednou, když měla hrát v Irsku, musel se začátek koncertu přesunout. Hromy a blesky legendární Madonně nahánějí takový strach, že je úplně paralyzovaná a dokud se počasí neumoudří, není schopná normálně fungovat.

Billy Bob Thornton

Oblíbený bouřlivák má nezvyklou fobii ze starožitností. Jakmile vidí francouzský nábytek, velké, staré a vyřezávané židle se sametovými polštářky, je v koncích. Sběratel by z něj opravdu být nemohl. Ještěže před kamerou mu to jde dobře.

A co ty, rozumíš slavným a také trpíš nějakou podobnou fobií?

 

 

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu