Zamilované romány, které si prostě musíš přečíst. U romantické literatury můžeš strávit hodně hezkých chvilek. Řekneme ti, co se rozhodně vyplatí mít doma v knihovně.

Která holka není duší tak trochu romantička. Některé to ovšem prožívají více a některé zase méně. Dojímá tě každý romantický film a už teď čekáš na svého prince na bílém koni? U těchto románů budeš mít čas se zasnít, ale i vnímat realitu takovou, jaké je. Které romantické romány si zkrátka musíš určitě přečíst? Vybrali jsme pro tebe ty nejlepší, co tento žánr momentálně nabízí.

Nicholls David: Jeden den

Přátelství snadno přeroste v lásku a jsou i případy kdy je přátelství míň než láska. Tento úspěšný román je vlastně o tom, že opravdové přátelství mezi mužem a ženou vlastně není možné, protože se z něj prakticky vždycky vyklube láska. Ať už vzájemná nebo jednostranná. Možná sama máš dobrého kamaráda, se kterým si rozumíš a často přemýšlíš nad tím, zda z toho bude něco víc. Možná chceš ty, možná chce on a možná, že to chcete oba, jen se bojíte udělat první krok.

Kniha určitě zanechá dojem i v tobě. Popisuje to, že pokud z takového přátelství nevznikne časem něco víc, musí zaniknout, protože nebude fungovat. Dává nám pochopit to, že některé věci v životě mnohdy pochopíme, až je pozdě. Hlavním tématem příběhu ovšem pořád zůstává klasický model moderní lovestory, objevují se v něm pocity osamělosti, které každý mladý člověk moc dobře zná. Nakonec se i s nimi musí smířit, protože takový je zkrátka život.

Kniha by ti také měla pomoci pochopit, jak mladí muži myslí. Je neuvěřitelně dobře čtivá a nutí tě k zamyšlení chytrým a neotřelým způsobem. Tahle knížka ti navíc ukáže, že romantické čtení není jen pro naivní a beznadějné chudinky.

Devan Sipher: Svatební zvony

S touto knihou si zase připomeneš, že romantika pořád žije a úžasní muži někde existují. Pojednává vlastně o hledání lásky a čekání na lásku a o tom, že každý má právo snít a hledat toho pravého protějška. Klasickou červenou knihovnu v tom ale nehledej. Kniha je jiná než všechny ostatní, ve kterých se čeká zoufale na pravou lásku. Jiná je také v tom, že v tomto příběhu svou lásku hledá muž a ne žena. Gavin píše o svatbách do novin a tak má velký prostor ve své hlavě, kde může snít o své vlastní. Jeho představy o lásce jsou ale trochu jiné, úsměvné a sympatické, i když scestné. Společně s hlavním hrdinou knihy můžeš plakat, smát se a snít své sny.

Steadová Rebecca: Až včera dorazíš

Tahle kniha je naprosto geniální, čtivá, propracovaná a neuvěřitelně sympatická. Boří všechny mýty, že romantika je jen samé klišé. V knize se setkáš s mladou teenagerkou, která právě zažívá příběh, který bychom chtěli prožívat všechny. Ty to s ní můžeš prožívat alespoň prostřednictvím této knihy, která ti přiroste k srdci. Jaké to asi je, když žiješ obyčejným životem puberťačky a najednou začneš dostávat záhadné vzkazy? Je jich čím dál víc a Miranda přemýšlí, jak to všechno do sebe zapadá. Nebo nezapadá? Podaří se jí smysl najít na začátku nebo na konci? Knížky rozhodně přečteš jedním dechem, protože budeš potřebovat co nejrychleji vědět, jak to celé dopadne.

Podzimní sychravé večery naprosto lákají ke čtení skvělé a čtivé knížky.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu