Máš jemné a zplihlé vlasy bez objemu? Přestaň se trápit a nauč se o ně správně pečovat.

O jemné a zplihlé vlasy se musí extra zvlášť pečovat. Potřebují nejen speciální prostředky ale také speciální péči. Když k tomu přidáš pár triků, už se nikdy nebudeš muset trápit tím, že nevíš, jaký účes si na hlavně máš vytvořit.

Základní pravidla

Existují pravidla, která se budeš muset naučit dodržovat, pokud chceš skutečně bojovat s jemnými vlasy bez života. To nejdůležitější je – nikdy nechoď spát s mokrými vlasy. Pokud si umyješ večer vlasy, nejprve si je vyfoukej a nanes do nich trochu tužidla. Nikdy si ale nechoď lehnout s mokrými vlasy, ráno už s nimi nic neuděláš a za vděk budeš muset dát obyčejné gumičce.

Pak také popřemýšlej o tom, zda by vlasy nechtěly trošku prostříhat. Vůbec se toho neboj, i když možná bojuješ o každý milimetr délky vlasů, prostříhání ti jedině pomůže. Vlasy potřebují dostat tvar, a pokud ti je kadeřnice prostříhá, budou rychleji růst a vypadat i hustější.

Jak vlasy mýt

Jemné vlasy je nejlepší mýt ráno, potom je vyfoukat a upravit. Jen tak dosáhneš požadovaného efektu a můžeš si vytvořit nějaký moderní účes. Vždy si vybírej jen šampóny a kondicionéry určené pro větší objem vlasů. Měly by mít lehké složení. Takové přípravky při pravidelném používání skutečně dokážou tvůj účes dostatečně nafouknout. Při oplachování šampónu si dej záležet. Vodou nešetři a pečlivě smyj z vlasů všechny zbytky vlasové kosmetiky.

Foukání a tužidlo, bez toho to nepůjde

Vlasy bys měla nechat nejprve alespoň deset minut proschnout volně a přirozeně. K fénování se má přistupovat až v poslední třetině schnutí. Pak s tebou tvé vlasy budou více spolupracovat. Ještě před samotným foukáním ale nezapomeň na pěnové tužidlo, které by se mělo stát od teď tvým věrným společníkem. Tužidlo s vlasy dokáže hotové divy. Rozčeš si je a potom nanes tužidlo po celé jejich délce pěkně rovnoměrně. Vlasy fénuj vždy v předklonu, to pomáhá také získat větší objem. Nakonec použij kulatý kartáč, přes který začni vlasy fénovat na závěr. Zaměř se především na temeno hlavy, tam vlasy obvykle potřebují nejvíce dodat na objemu.

A na závěr

Na závěr určitě musíš použít lak na vlasy. Bez fixace by ti předešlá úprava vydržela pár minut a účes by si udělal, co chce. Vlasy nejprve prolakuj v předklonu. Stačí zlehka. Až je hodíš zase dozadu, opět je přestříkej lakem. Pokud si je přeješ ještě dotvarovat, nastříkej si lak do prstů a pomocí nich si vlasy uprav tak, jak chceš. Do vlasů bys měla lak doslova vmačkat. Lak na vlasy vybírej opět takový, který je určen pro větší objem. Takové obvykle zbytečně nelepí a vlasy nezatěžují.

I s jemnými a zplihlými vlasy se dá udělat spousta parády. S takto upravenými vlasy dokážeš klidně vytvořit i zajímavé účesy.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu