Přizpůsob oční linky tvaru tvých očí a budeš za hvězdu

Na tvaru očních linek hodně záleží. Některé totiž mohou tvé oči opticky zmenšit a jiné zase zvětšit. A právě proto je důležité zjistit, jaký tvar očních linek ti bude slušet. Černé, ale i barevné linky vypadají na očích skvěle.

Když máš kulaté oči

Kulaté oči poznáš tak, že jsou poměrně veliké a mají téměř stejnou délku a šířku. Nejlépe budeš vypadat, když své kulaté oči pomocí linky protáhneš do šířky. A jak to uděláš? Do vnitřního koutku horního víčka si namaluj pouze úzkou linku a asi od jedné třetiny oka ji pak budeš rozšiřovat. Ve vnějším koutku by měla být nejsilnější. Pokud budeš chtít mít namalovanou i spodní linku, spoj ji s tou vrchní ve vnějším koutku.

Když máš hluboce posazené oči

Hluboce posazené oči vypadají tak, že mají výraznější obloučky nad očima. Tomuto typu očí rozhodně nesluší široké oční linky na první pohled to pak vypadá, jako když oči zapadly. Proto si namaluj jen tenkou linku na vrchní víčko. Ta by měla být co nejblíže řasám. Pokud chceš výraz ozvláštnit, udělej si zobáček za koncem vnějšího koutku oka.

Když máš symetrické oči

Symetrické oči se podobají mandli. Vynikají především svou šířkou. Majitelky takových očí se mohou začít radovat. Budou ti totiž slušet všechny tvary linek. Tvým očím už tak málokdo odolá. Pokud chceš být ještě za větší kočku, začni tím, že si namaluješ tenkou linku ve vnějším koutku oka a malovat ji budeš směrem nahoru. Ve vnějším koutku by měla být linka silnější. Máš ale štěstí, a když se ti nebude chtít řešit tloušťku linek, řešit ji prostě nemusíš. Stačí, když oko jednoduše tužkou jen obtáhneš.

Když máš malé oči

U malých očí často horní víčko malinko překrývá část oka, a proto působí, že jsou malé. Tento tvar očí může často působit ospalým dojmem. Pomocí očních linek je zase otevřeš. Namaluj si na horní víčko středně širokou oční linku a ve vnějším koutku oka ji hodně rozšiř. Spodní linku už si v žádném případě nemaluj, to by tvé oči zbytečně zase opticky zmenšilo.

Užij si opravdu neodolatelný pohled.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu