Blondýnky, pozor! Takhle jednoduše a účinně můžeš bojovat proti žlutým odleskům ve vlasech.

Všechny blondýnky se velmi často potýkají s problémem nažloutlých vlasů. Přitom cílem nemá být žlutavý odstín, ale spíše ten chladnější. Existuje snadný způsob jak nad nechtěnými žlutými odlesky vyzrát.

Proč vlasy žloutnou?

Vlasy postupným vymýváním barvy a působením okolích vlivů postupně ztrácejí původní barvu a lesk. Jistě sis všimla, že v létě se žluté odlesky objevují nejvíce. K získání nežádoucího teplého odstínu vlasů přispívá sluneční záření, vzduch, chlór, déšť ale také smog a tvrdá voda. A právě proto barva nikdy nevydrží a je tak důležité se o barvené blond vlasy náležitě starat. V tomto boji ti skvěle pomohou takzvané silver/fialové šampony.

Jak takový šampon funguje?

Silver šampony obsahují tmavě fialový pigment, který ničí žluté odstíny ve vlasech tím, že tyto teplé tóny neutralizují. Jeho pravidelným používáním docílíš toho, že tvé blond vlasy už nikdy nebudou vypadat jako zmoklá sláma. Jen si dej pozor a správně ho používej. Tyto šampony nejsou určené pro denní používání.

Silver šampon tak nenahrazuje běžný šampon. Před jeho aplikací si vlasy normálně umyj běžným šamponem a až poté nanes silver šampon. Nech ho působit asi 5 minut a poté řádně smyj, oplachuj vlasy tak dlouho, dokud ti nepoteče úplně čistá voda. Pozor! Má tendence vlasy vysušovat, je tak vhodné použít ještě kondicionér nebo masku pro ošetření vlasů.

Pro koho je vhodný?

Silver/ fialový šampon lze používat na barvené i přirozené vlasy. Jsou vhodné jen pro zesvětlené vlasy na blond, vlasy s melírem, ombre nebo baleáž. I stříbrné odstíny barev se bez silver šamponu neobejdou. Přírodní blond vlasy nezesvětlí, ale dodají jim studenější nádech. Použití se doporučuje jen jednou za týden. Silver šampony vlasy zbavují pouze žlutých tónů, vlasy ale nečistí a nehydratují, proto ho musíš kombinovat s klasickým šamponem.

Pokud máš křehké a oslabené vlasy, hrozí ti při jeho používání získání fialového nádechu ve vlasech, tomu můžeš předejít kratší dobou působení nebo smícháním s běžným šamponem. Ale neboj, i pokud se ti podaří ho dosáhnout, takový fialový nádech se zase velice brzo vymyje.

Užij si svoji krásnou blond barvu bez nežádoucích žlutých odlesků. S tímto šamponem to bude hračka.

 

 

 

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu