Hackni kuchyni: Nebaví tě vařit? Máme tipy na recepty, které to změní

Vaření je pro tebe nutné zlo? Neboj, nejsi v tom sama. I tak je ale třeba se někdy blýsknout a dokázat, že umíš i to, co tě zrovna moc nebere. Jaké recepty vytasit, abys byla za královnu? Máme TOP tipy, se kterými budeš působit jako bohyně kuchyně!

Připrav se, jedem

Vaření je někdy pěkná otrava. Když je to povinnost, o to méně se ti do toho chce? Nevadí, dneska si připravíme něco, co zvládnou i úplní začátečníci, a co chutná naprosto všem! Tak co, už jsi připravena na svůj kulinářský zážitek? Michelinskou hvězdou se rozhodně můžeš pochlubit, pokud svým hostům naservíruješ tato superrychlá a jednoduchá jídla. Máme tipy pro vegetariány, masojedy i mlsné jazýčky. Jdeme na to!

Lívance s marmeládou aneb nebe v ústech

Možná ten, kdo tento jednoduchý recept vymyslel, řekl něco trochu jiného. „To je nebe v hubě!“ říkávala i moje babička, když si tenhle recept s chutí nachystala. A co teda budeme dělat? Lívance s marmeládou, posypané cukrem a ozdobené šlehačkou. Myslíš si, že je to obyčejné jídlo? Ve tvém podání rozhodně ne!

  1. Rozklepni dvě vejce, přidej k nim hrnek vlažného mléka, a dej tam i hrnek mouky a špetku soli.
  2. Šlehačem rozmixuj do hladkého těsta.
  3. Mezitím si připrav pánev, na kterou dáš trochu másla nebo kokosového oleje.
  4. Na rozpálený tuk nalij naběračkou těsto tak, aby pokrylo celou plochu pánve.
  5. Až se těsto zatáhne a nebude se lámat, můžeš jej otočit.
  6. Až bude hotové po obou stranách, je čas dobrotu pořádně nazdobit.
  7. Namaž lívanec marmeládou a přidej i na kousky nakrájené ovoce.
  8. Posypej moučkovým s trochou vanilkového cukru. Pro krásu ozdob i trochou šlehačky.

Skvěle ses blýskla, a zároveň si v kuchyni nebyla více než deset minut. Super, že?

Salát bude tvoje chlouba

Kdo říká, že jídlo musí být pokaždé univerzální hnědá omáčka, která nikoho nebaví? Máme pro tebe lepší nápad. Tohle super jídlo je lehké a můžeš jej vytvořit nejen sobě, ale i celé rodině.

  1. Nakrájej kuřecí maso na malé kousky a jemně je osmahni na pánvi s olivovým olejem s trochou soli a koření na kuře.
  2. Do mísy nakrájej několik rajčat na čtvrtky a papriky na širší nudličky.
  3. Přidej jeden sáček slunečnicových semínek, jedno balení mladého špenátu nebo rukoly, osol a přidej trochu dresingu na zeleninu.
  4. Na talíř dej salát, na něj trochu masa, a úplně nahoru nalámej křupavý chleba knäckebrot, který koupíš v každém marketu.
  5. Místo něj můžeš použít i toustový chleba upečený v troubě, který nalámeš na kousky.

Už se těšíš, až doma překvapíš novým receptem? Příprava salátu tě rozhodně bude bavit, a když si k tomu ještě pustíš svou oblíbenou hudbu, je to úplná pohoda.

Sýr jako z restaurace

Poslední vychytávka je hotová za deset minut, a je to další recept, kterým se blýskneš!

  1. Na pánev dej trochu olivového oleje, a na něj polož hermelín.
  2. Přidej trochu namletého koření na sýr na grilu.
  3. Sýr alespoň dvě minuty po každé straně opeč, a až bude trochu nafouklý, na pánev přidej najemno nakrájená rajčata nebo plechovku loupaných rajčat, ze kterých sleješ přebytečnou vodu.
  4. Na rajčata dej trochu soli a taky lžičku cukru.
  5. Počkej, až se ti omáčka zredukuje, a pak už šoupni dobrotu na talíř! Hodí se k čerstvému chlebu, ale jako příloha se klidně dají použít i bezlepkové racio chlebíčky.

Tohle jídlo je zaručený úspěch nejen pro tebe, ale ocení jej i mužské osazenstvo vaší domácnosti.

Už se těšíš, až se dneska blýskneš? Hurá na novou výzvu! Hackni kuchyni! Nemusíš v ní trávit hodiny, abys dokázala vytvořit recept, co zaujme, zachutná a potěší! Držíme ti pěsti, aby tě příprava bavila a aby sis pobyt v kuchyni dokonale užila! Jakou hudbu si dnes k výrobě dobrot pustíš?

Autorský text | foto: freepik

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu