Jednoduché beauty tipy, které tvůj look dovedou k dokonalosti

Být teenagerem není vůbec jednoduché – kromě školy máš jistě spoustu povinností doma, do toho jsou na programu kroužky – a na péči o sebe samu už nezbývá tolik času.

Proto jsme pro tebe připravili seznam rychlých a jednoduchých tipů bloggerky Leily Beauer, pomocí nichž budeš vypadat dokonale.

Správná péče o pleť

Už tě mamka seznámila se správnou péčí o pleť? Pokud ne, uděláme to za ni. Pamatuj si, že klíčem k hezké pleti je její čištění. Svůj den začni, ale i zakonči právě odlíčením pomocí odličovacích přípravků, nevynechej tonizaci, a nakonec své pleti dopřejte pořádnou dávku hydratace prostřednictvím hydratačního krému.

Vlasy jsou korunou krásy

Máš špatný den, kdy se ti nedaří své kadeře zkrotit? To se stává, ovšem pokud je tento den několikrát do týdne, někde bude problém. Ať už máš vlasy hladké rovné nebo jemně kudrnaté, nezapomeň je pořádně umýt jemným šamponem a použít kondicioner. Vlasy splachuj studenou vodou, dodáš jim tím lesk. A také mysli na to, že horký vzduch a teplota vlasy ničí, takže je dobré se vyhnout fénům, žehličkám a kulmám.

Řasy jako panenka

Pokud patříš mezi ty, které jsou obdařeny dlouhými a hustými řasami od narození, gratulujeme. Pokud však po takových řasách jen toužíš, máme pro tebe dobrou radu. Tajemství je v ricinovém oleji, který na řasy nanes, nech působit přes noc a zanedlouho uvidíš božské výsledky.

Upravené nehty o tobě mnohé vypoví

Jednou z důležitých součástí péče, na kterou mnoho dívek zapomíná, je péče o nehty. Teď nemyslíme pravidelné návštěvy nehtových salonů. Čistými, upravenými a přírodními nehty vždy zaboduješ.

Šťavnaté rty

Trápí tě neustále suché a popraskané rty? Exfoliace a peeling alespoň jednou týdně tvůj problém vyřeší. K tomu přidej alespoň jednou denně kokosový olej či vazelínu, aby rty zůstaly hydratované.

Čtěte také: Udělej ten nejlepší první dojem. Poradíme ti, jak na to.

Zuby jako perličky

V časopisech vždy najdeš články, které se zaměřují na správnou péči kůže, vlasů, rtů, ovšem málokdy tam objevíš téma, jak se správně starat o zuby. Jestli chceš mít úsměv jako hollywoodská hvězda, měla by sis zuby čistit dvakrát denně. Také omez sladké jídlo, nápoje a za žádnou cenu se nevyhýbej zubnímu lékaři.

Pozor na množství make-upu

Je nám jasné, že chceš vyzkoušet různé beauty produkty co se make-upu týče. Ovšem pamatuj na jedno důležité pravidlo: Někdy málo znamená více. Je to trefné slovní spojení, protože příliš mnoho make-upu mnohdy působí odpudivě.

Ty ale budeš kočka!

Autorský text | foto: freepik

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu