Kdy to není jen kamarád, ale je to už tvůj přítel?

Když ho vidíš, vyloudí se ti na tváři úsměv. Ale je to pořád jen tvůj kamarád, nebo v tom už je něco víc a začínají se u tebe projevovat první pocity lásky? Přečti si pár rad, jak rozpoznat tuto tenkou hranici mezi přátelstvím a začínající láskou, kterou je někdy těžké poznat. Zamysli se nad tím a vyznej se sama v sobě.

Jak se cítíš, když ho vidíš?

Když se potkáš s klukem, o kterém si nejsi jistá, jestli je pro tebe pouze kamarád, nebo bys s ním chtěla začít chodit, zamysli se nad všemi svými pocity, které cítíš, když se vidíte. Je ti s ním dobře, ale tak nějak jinak, než s ostatními kamarády? Cítíš se lépe nebo šťastnější? Tohle může být příznak začínající lásky. Podvědomě vyhledáváš jeho společnost a když se nevidíte, tvá nálada klesá k bodu mrazu.

Máš neustálou potřebu o něm mluvit s kýmkoliv, kdo je na blízku

Jedním z hlavních příznaků toho, že jsi do něj zamilovaná je tvá neustálá potřeba o něm mluvit. Ale ne, tak jak o ostatních, které také čas od času můžeš pomlouvat, nebo o nich mluvit nelibě. Prostě ho máš neustále v mysli, a když už není s tebou, chceš o něm alespoň mluvit, a doufáš, že také od ostatních se o něm něco dozvíš. Vyprávíš o něm však v superlativech. Dej si ale pozor, aby tví ostatní přátelé neodhalili dříve než ty, že jsi do něj zamilovaná.

Existuje další řada příznaků, že vaše city už nejsou jen kamarádské

  • Pokud si spolu píšete každou volnou chvíli, kdy spolu právě nemůžete být, a také ráno po probuzení okamžitě kontroluješ mobil, jestli už tam najdeš jeho zprávu.
  • Oblékáš se a upravuješ se víc, když víš, že se máte setkat. Chceš být najednou naprosto dokonalá.
  • Posíláte si navzájem spoustu svých fotek. Co právě děláte, s kým jste a mnoho dalšího.
  • Říkáte si navzájem svá nejtajnější tajemství.

Hranice mezi kamarádství a láskou bývá tenká, ale rozhodně jde poznat, kdy je to ještě stále pro tebe kamarád, a kdy už ne. Pozoruj těchto pár znaků, které ti pomohou odhalit, jak to vlastně je.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu