Markéta (16): Randila jsem s klukem mé kamarádky, ale nevěděla jsem to. Ona se mnou nemluví, ale s ním je pořád

Markéta šla na rande s pěkným klukem, se kterým se cítila dobře. Svěřila se Tereze, že se jí líbí a ta se hrozně naštvala, protože to byl její nový přítel. Marek popřel, že byl s Markétou na rande, a Tereza mu uvěřila. Dál spolu chodí, ale s Markétou se nebaví ani jeden, a ona si teď připadá kvůli celé situaci hrozně.

Tento článek vychází ze zaslaného textu od naší milé čtenářky. Všechna v článku uvedená jména byla z důvodu ochrany soukromí pozměněna. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

První rande bylo skvělé

První rande s Markem bylo super. Markéta byla v sedmém nebi. Jen tak spolu chodili po městě, povídali si a zjišťovali, co má ten druhý rád. Když přišla domů, její představy jely na plné obrátky. Viděla se, jak s Markem tráví jejich volné chvíle o společně a jak ji žádá, aby spolu začali chodit. Ve snech si dopředu namalovala celou jejich budoucnost. Nakonec usnula s úsměvem na rtech.

Vidina romantické lásky se rychle rozplynula

Hned druhý den se svěřila jedné své kamarádce, že poznala někoho, kdo je snad ten nejvíc úžasný kluk na celém světě. Vše bylo v pořádku, dokud se jí Tereza nezeptala, kdo je ten její nový tajemný vyvolený. Když Markéta prozradila jeho jméno, vše se rázem změnilo. Její kamarádka ze začátku nevěřícně stála a nic neříkala, ale potom na ni začala křičet, co si to dovoluje. Marek byl Terezin nový přítel.

Marek všechno popřel

Tereza si to nenechala líbit. Chytla Markétu za ruku a společně vyrazily za Markem. Marek byl zprvu zaskočen, že je vidí společně, ale nenechal se zastrašit. Tereza chtěla okamžitě slyšet vysvětlení. Vypadala, že každou chvíli pukne vztekem, ale stála se založenýma rukama a čekala. Marek začal dělat nechápavého a prohlásil, že se s Markétou sice zná, ale jen velmi málo a vůbec není pravda, že by spolu někde byli.

Tereza se obořila na Markétu

Markéta nevěřila vlastním uším. Stála s otevřenou pusou a nezmohla se vůbec na nic. Jak mohl popřít něco, co se odehrálo před necelým dnem? Nakonec se na ni obořila i Tereza. Uvěřila celé Markově historce, a označila Markétu za lhářku, která se jí snaží přebrat přítele. Chvíli se všichni tři dohadovali, ale nakonec Markéta usoudila, že tohle nemá cenu. Otočila se a raději odešla pryč.

Markéta nechce přijít o kamarádku

Markéta byla z celé situace špatná. Markovy zrady jí líto nebylo, pokud se tak zachoval, není to kluk, o kterého by stála, ale bála se o Terezu, která ji ani neodpovídala na zprávy. Doufala, že prokoukne jeho lži. Pár dní se nic nedělo, ale nakonec je oba potkala na městě, jak se vedou bezstarostně za ruce. Ani jeden se na Markétu nepodíval, natož aby ji pozdravili. Markétě bylo líto pouze Terezy, že si nechá mazat med kolem pusy.

Teď doufá, že to nebude trvat dlouho, než Tereza prokoukne, jaký Marek ve skutečnosti je a budou s nich zase kamarádky, protože ji má moc ráda a nechce o ni přijít napořád.          

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu