Miluješ výrazné rtěnky? Nauč se je také správně nanášet. To je prostě základ.

Výrazné rtěnky jsou stále hitem. Nosí se všechny barevné kombinace, lesklé rtěnky i ty matné a čím tmavší, tím obvykle lepší. Super je, že pokud si dáš výraznou rtěnku, už se nemusíš více líčit, a přesto budeš vypadat skvěle. Jenže rty musí být správně připravené, aby rtěnku mohly s hrdostí nosit. Jak na to?

Příprava rtů

Každá chceme, aby rtěnka na rtech vydržela co nejdéle a nesmazávala se pokaždé, když se napijeme. Rty se tak musí připravit. Navíc, pokud chceš, aby rtěnka na rtech vypadala opravdu dokonale, je nutné, aby nebyly popraskané. Teď už tedy víš, že hebké a hladké rty jsou základ. Jinak se na rtěnku raději vykašli a použij obyčejný balzám.

Prvním krokem ke kouzelným rtům je peeling. Ten odstraní všechny odumřelé kožní buňky a rty vyhladí. Použít samozřejmě můžeš speciální peeling na rty z drogerie, ale vystačíš si i s tím, co máš doma v kuchyni. Cukr krystal totiž taky zabírá. Rty si lehce namoč a zrníčky cukru pak po rtech přejížděj, pak je opláchni. Cukr ale můžeš smíchat i s olivovým olejem a směs dát na kartáček na zuby. Pak už stačí jen jemně přejíždět. Nakonec si na prst dej trošku medu a potři jím rty. Nech působit alespoň deset minut. Asi se budeš muset držet, aby sis sladké rty neolízla, ale vyplatí se vydržet. Med rty úžasně hydratuje a zjemní po peelingu. Lepší, než tento sladký začátek sis ani přát nemohla.

Jdeme líčit

Určitě bys měla začít konturovací tužkou. Tu vždy vybírej ve stejném nebo opravdu hodně podobném odstínu, jaký má tvá rtěnka. Začni od střední části horních rtů a postupuj opatrně dál, abys obkroužila celé rty. Dej si na čas a soustřeď se, neměla bys příliš přesáhnout linii rtů. Pokud se ti to přece jen povede, nesmaž se přesahy moc umazávat, ale spíš je překryj korektorem.

Rtěnka na rtech pak vydrží podstatně déle, když konturovací tužkou vyplníš i celé rty. Teď už můžeš vzít samotnou rtěnku a rty jí nalíčit. Pokud si nejsi jistá, jestli se trefíš přesně, zkus rtěnku raději nanášet jemným štětečkem, lépe se trefíš. Je důležité, aby samotná aplikace rtěnky byla také velmi precizní, nezapomeň, že na výrazně nalíčené rty se ti bude každý dívat. Proto musí být skutečně dokonalé jako ze stránek katalogů.

Rychle doladit detaily

Až budeš se svým dílem spokojená, vezmi si papírový kapesník nebo ubrousek a přehni jej v půlce. Vlož si jej do pootevřených úst a sevři. Jde o to, aby se rtěnka obtiskla, a tím se potom nebude tolik lepit na skleničku, pokaždé když se napiješ. Na hraně rtů by neměla přebytečná rtěnka zůstat také z toho důvodu, aby se ti neobtiskla na zuby, což je opravdu nehezké a působí to komicky. Všechna snaha a efekt by byly ty tam. Nakonec vem trošku pudru, který dáš na štěteček a popraš jím rty, zmatní se a zafixují ještě více barvu. Co se týče líčení očí, zdrž se zpátky. Vždy si pamatuj, že stačí výrazně nalíčené vždy jen oči nebo rty a ne dohromady. Na oči ti tak postačí nanést řasenku a může se vyrazit.

Dáš přednost červeným, růžovým nebo fialovým odstínům? Nosí se všechno!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu